fredag den 21. november 2008

Hong Kong 20/11 - 23/11

Det var med blandede foelelser, vi sagde "tam biet" (farvel) til Vietnam, som jo havde vaeret vores hjem i naesten 2 maaneder. Det var ret underligt, men samtidig glaedede vi os rigtig meget til det naeste, og sidste kapitel paa vores rejse: 3 dage i Hong Kong!



Udsigten fra vores superluksus-hotel (som vi foeler os alt for backpackerklamme til....)



Inde midt mellem skyskraberne, foran en sporvogn.



Ved siden af Hong Kong Island ligger en ca. dobbelt saa stor og meget bjergrig Oe, som hedder Lantau. Her var vi ude fredag for at besoege verdens stoerste udendoers buddhastatue, ligger paa toppen af en af oens mange bjerge.



Udsigten fra buddhastatuen.



Dumme som vi er, vovede vi os op i Lantaus beroemte cable cars (en slags svaevebane). Som sagt var det meget dumt, for vi gjorde noget tilsvarende i Nha Trang, og der var vi rystende bange! De her cable cars var saa bare lige 100 meter hoejere oppe i luften, og turen varede naesten en halv time!



Ja, Kina er, som alle ved, jo cyklernes land. Og ja tak.. Jeg haaber, at folk kan huske, hvor de har parkeret deres cykel...




Cable car-turen (billedet har Johanne taget bag ryggen, da hun ikke turde vende sig om).



Mere cable car.


Loerdag var vi i Disneyland. Vi havde begge glaedet os helt enormt meget, saa stor var skuffelsen, da vi som det foerste sprang ind i "Space Mountain", og i flere pinefulde minutter toeffede stille og roligt rundt derinde! Resten af forlystelserne (de faa der var!) var ligesaa kedelige, saa hele turen var lidt et antiklimaks. Heldigvis var der rigtig disneystemning derinde, og vi fik da lidt sjov ud af paraden (vi er jo i Kina, saa der bliver gjort ekstra meget ud af alting).


Ja, der juler ogsaa inde i Disneyland!



Fra paraden i Disneyland.



Ja, de er som sagt gaaet i gang med juleriet her i byen.. Det er virkelig maerkeligt, naar man gaar rundt med bare taer! Denne udstilling havde det hele, inklusive julemusik og kunstig sne.



Loerdag aften, efter Disneyland-turen, tog vi Hong Kongs beroemte Starferry fra Kowloon halvoeen, til Hong Kong Island, hvor vi bor. Turen varede kun 10 minutter, men udsigten over skyskraberne og de blinkende neonskilte var fantastisk!



Som i Vietnam, er kineserne svaert glade for neonskilte. Jo stoerre og mere ioejefaldende, jo bedre..

Ingen kommentarer: